Freeware, shareware, trial, demo, comercial, descărcare gratuită

Scriu acest post pentru a aduce unele lămuriri pentru unele persoane care ajung pe site-ul nostru și nu înțeleg scopul și cea ce oferim noi aici.
"Descărcare gratuită" - înseamnă exact cea ce scrie descărcare gratuită nu program gratuit, deci nu programul este gratuit ci descărcarea.
Unele site-uri pentru a descărca un program, fie programul gratis sau de plată percep o taxă doar pentru descărcare - ele au unele costuri cu găzduirea fișierelor și așa vor să-și scoată unele cheltuieli.


Noi aici oferim un link spre un site care oferă gratuit descărcarea - de obicei site-ul web oficial al autorului sau al proprietarului programului.
Atunci când descarci un program întâi de toate trebuie să vezi ce licență are:
Freeware, gratis - înseamnă program gratis;
Shareware, trial - înseamnă program ce poate fi probat gratis pentru o anumită perioadă de timp sau cu unele funcții blocate;
Adware - înseamnă program ce este oferit gratuit dar care arată mesaje publicitare;
Demo - de obicei la jocuri, doar pentru a proba unele nivele;
Comercial - programul nu poate fi probat gratis, pentru orice folosire a lui trebuie să se plătească o anumită taxă.
Sper că acum am adus destule lămuriri, deci sigur doar descărcarea este gratis, programe gratis sunt doar cele ce au la licență specificat acest lucru: freeware, gratis, Free sau sinonime a acestor cuvinte.
Și ca să nu te consideri dus în eroare de "Descărcare gratuită" încearcă să înțelegi că de o formă sau alta tu folosești gratuit un program descărcat prin intermediul site-ului nostru fie pentru o perioadă limitată de timp sau nu, tot folosire gratis înseamnă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Descarcă AutoCAD gratis

Descarcă CorelDRAW gratis

Descarcă Metin2 gratis